Glas en roosters

Niet alleen kleur beïnvloedt de uitstraling van uw kozijn. Ook de keuze van het glas draagt bij aan de uitstraling. Kozijnbedrijven en glaszetters bieden u een ruim assortiment glas. U ziet hier enkele voorbeelden uit een voorbeeldcollectie.

Beglazing

Voor een optimale beglazing passen sommige specialisten isolerend glas toe. Zo zijn kozijnen veelal uitgerust met HR++ glas. Ook glas-in-lood en veiligheidsglas behoren tot de mogelijkheden.

Temperatuurtabel HR++

Glassoort Luchttemp.°C Temp.glasopp.°C
buiten binnen buiten binnen
Classic K=3,0 -10 20 -6,4 8,3
HR K=1,6 -10 20 -8,1 13,8
HR+ K=1,3 -10 20 -8.4 14.9
HR++ K=1,1 -10 20 -8.9 16.3

Deze tabel is een theoretische beschouwing van de invloed van de K-waardeverbetering. Variabelen zoals luchtverplaatsing, afmeting van de ruit e.d. zijn van invloed op de genoemde waarden.

Roosters

Thermisch geïsoleerd kleprooster, samengesteld uit aluminium extrusies en kunststofcomponenten. De DucoTop 50 (ZR) werd speciaal ontwikkeld voor plaatsing bovenop zowel houten, aluminium als kunststofkozijnen. Er kan gekozen worden tussen “onzichtbare” plaatsing achter de gevelsteen of een “discrete” opstelling, waarbij een vlak aluminium profiel voor een strak gevelbeeld zorgt. De (optioneel) zelfregelende klep zorgt voor een constant debiet. De DucoTop 50 (ZR) is toepasbaar voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten en is verkrijgbaar in F1, alle RAL kleuren en bicolor. Het geponste, afneembare binnenrooster doet dienst als insectenwering en is eenvoudig te reinigen. De bediening met korte of lange stang is traploos regelbaar.

DucoTop50ZR

Thermisch geïsoleerd klepventilatierooster met soft-line design buitenprofiel, voor toepassing in zowel houten, aluminium als kunststoframen. Het binnenrooster, dat eenvoudig met de hand afneembaar is, doet tevens dienst als insectenwering. Perfecte wind- en waterdichtheid en complete thermische onderbreking worden verzekerd door een scharnierende, dubbelwandige kunststof klep voorzien van zachte lip in coëxtrusie. De bediening met hendel, koord of stang is traploos regelbaar.

DucoKlep_17

Thermisch geïsoleerd klepventilatierooster, volledig vlak, speciaal ontwikkeld voor toepassing in zowel houten, aluminium als kunststof schuiframen. Het binnenrooster, dat eenvoudig met de hand afneembaar is, doet tevens dienst als insectenwering. Optimale thermische onderbreking wordt verzekerd door een scharnierende, dubbelwandige kunststofklep voorzien van zachte lip in coëxtrusie. De bediening met hendel, koord of stang is traploos regelbaar.