Roeden

Roeden op het glas bezorgen uw kozijnen extra charme. Het gebruik van roeden is ontstaan in de tijd dat grote ruiten nog niet geproduceerd konden worden. Met behulp van roeden vormde men destijds van een aantal kleinere ruitjes een groot glasoppervlak.

Roeden zijn sfeermakers bij uitstek, denk maar aan de prachtige monumenten die Nederland rijk is. Maar ook bij moderne huizen kan de roede een belangrijke vergroting van het woongenot met zich meebrengen.

1. Plakroeden

Bij deze mogelijkheid worden de kruisverdelingen op het glas zelf aangebracht. Dit komt de isolatie ten goede, omdat de dubbele of driedubbele beglazing niet onderbroken wordt door de roeden. Door de verbindingen en de lengte vooraf te maken wordt het eenvoudig ter plaatse de roede te bevestigen. Aangezien de verdeling zich aan de buitenzijde bevindt, is de uitstraling ook erg authentiek.

2. Vaste roeden

Roeden die het glas in kleinere oppervlaktes opdelen, zijn de meest authentieke vorm van kruisverdelingen. Het glas kon slechts in kleine oppervlaktes gemaakt worden, anders werd het te fragiel en ging het breken. Bijvoorbeeld in uw bestelde raam is het mogelijk massieve roeden op te nemen. Nadeel kan zijn dat wanneer u isolatieglas wil toepassen dit kostprijsverhogend werkt.

3. In het glas

Een veel toegepast type roede is er een die tussen het isolatieglas wordt geplaatst. Dunnere profielen zorgen voor een nog mooiere afwerking. Bovendien is deze mogelijkheid het gemakkelijkst in onderhoud. Voor de glazenwasser erg makkelijk! Uiteraard is ook dit fabrikaat te bezorgen door vele glaszetters. Zeker handig in combinatie met een rolluik bijvoorbeeld.