Schuifpui

Er is veel voor te zeggen om tuin en woning meer in elkaar over te laten lopen. De tuin wordt bij onze woonruimte betrokken als kozijnen met glas tot op de grond worden toegepast. Een schuifpui verfraait de gevel, is absoluut tochtvrij en waterdicht en vergroot bovendien het woongenot. Schuifpuien brengen namelijk meer licht in het woonvertrek en als het nodig is ook meer lucht.

Er bestaan drie verschillende types schuifpuien: 1) hef-schuifpuien, 2) schuif-kieppuien en 3) vouwwanden. Alle drie de systemen hebben een dubbele afdichting met synthetische afsluitrubbers (die niet plakken of verweren) waardoor ze absoluut niet tochten. Daarnaast zijn alle puienmogelijkheden voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen om u een veilig gevoel te geven tegen inbraak.

1. Hef-schuifpuien

Hef-schuifdeuren kunnen gemaakt worden in een tweedelige uitvoering tot 5,0 m en schuif-kiepdeuren tot 4,5 m breedte. Een hef-schuifpui is voornamelijk bedoeld voor grote glasoppervlakken en intensief gebruik. De basisprincipes van een hef-schuifpui zijn heffen, schuiven en laten zakken.

2. Schuif-kieppuien

Een kiep-schuifpui is een variant op de hef-schuifpui. Het verschil zit niet alleen in het feit dat deze pui als extra een kiepstand heeft, maar ook dat de pui samengesteld is uit normale raamprofielen.

3. Vouwwanden

Wat dacht u van een prachtige vouwwand, waarmee u in een handomdraai een grote doorgang en optimale ruimte creëert? Deze soepel en geruisloos schuivende vouwwanden zijn een ideale oplossing in de horeca, in winkels of gewoon bij u thuis. Door de uitermate goede tochtafdichting, in combinatie met mogelijkheden als dubbele beglazing, extra geluidswerend glas en verlaagde aluminium onderdorpel, bent u verzekerd van een aangename en tochtvrije afsluiting. Ook qua indeling en afmeting zijn er verschillende mogelijkheden: naar links of rechts wegvouwend, eventueel met geïntegreerde draaideur, opplakroeden, etc.